HOE WERKT TWITTERSINT?


Twitter je en vind je het leuk om een gedicht of verhaaltje voor iemand te schrijven? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en je in iemand te verdiepen? Vind je het leuk om na te denken waarmee je iemand kunt verblijden? Vind je het leuk om zelf een verrassing te krijgen?

Hoe werkt het?

Bedenk een verlangen. Elk verlangen telt, ook als het niet in goederen is uit te drukken. Je krijgt op 5 december namelijk geen ‘echt’ cadeau, maar een virtueel cadeau. 

Dit kan een foto zijn van een geschenk (dat je graag had willen geven), een zelfgemaakte kaart of foto, een liedje, een filmpje, etc. Alles mag, als het maar per e-mail verstuurd kan worden en niet gekocht is. Het cadeau mag geen geld kosten. Natuurlijk mag je wel investeren in tijd, aandacht en interesse. Bij je cadeau hoort daarbij altijd een gedicht of tekst. Je maakt een verrassing en zelf ontvang je op 5 december ook een virtueel cadeau.

De degene die jou getrokken heeft, zal je op Twitter gaan volgen om erachter te komen wie je bent en wat je leuk vindt. Als je twittert achter een slotje, vul dan in elke geval je verlanglijstje op de site in. En sta komende tijd wat meer nieuwe mensen toe, ook als je ze niet kent.


Elk sinterklaasgroepje bestaat dus uit ongeveer 15 deelnemers, dan blijft het kleinschalig en kun je alvast raden wie jou getrokken heeft en ineens erg in je geïnteresseerd is op Twitter. Er komen dus  meerdere groepen. Elke groep krijgt op dit blog een bericht, zodat je alvast reacties en gedichten kunt plaatsen om de sfeer erin te houden. Op 5 december kun je je cadeau op het blog delen, maar check dan eerst even of de gever dit prettig vindt.

Neem het serieus. Meld je dus alleen aan, als je echt mee wilt doen, zodat we op 5 december geen teleurgestelde deelnemers hebben.

Op Twitter kun je de hashtag #Twittersint gebruiken.


Wanneer begint het?

TwitterSint begint dit jaar op 16 november 2014. Als je mee wilt doen, kun je je aanmelden! Wil je helpen om een groepje aan te melden bij de lootjessite en een beetje te begeleiden, mail dit dan even aan detwittersint@gmail.com. Het is niet moeilijk en kost niet veel tijd.


Meedoen:

Stap 1: Mail naar detwittersint@gmail.com. In de subjectregel zet je TwitterSint. In de mail geef je je Twitternaam op.

Stap 2: Lever, zodra je de uitnodiging krijgt, via www.lootjestrekken.nl je lootje in en vul je in het verlanglijstje je emailadres in. Als alle lootjes ingeleverd zijn, krijg je bericht wie je getrokken hebt. Je ziet alle twitternamen van de deelnemers uit je groep. Vul je verlanglijstje verder in. Geen virtueel cadeau is te duur, dus leef je uit. Een privé-helicopter, wereldvrede, een romantisch diner op een leuk locatie. Je kunt het allemaal wensen. Wees creatief en veeleisend.

Stap 3: Ga degene die je getrokken hebt volgen (als je dat nog niet deed), bedenk een leuk virtueel cadeau en maak er een gedicht of verhaal bij. Een virtuele surprise mag ook, een speurtocht op internet of een digitale puzzel. Leef je uit in creativiteit! Je kunt het ook simpel houden en iemand een link sturen naar een leuk online muziekje. Maar er moet wel een gedicht bij en waarom je dit hebt  uitgekozen. Je mailt je cadeau op 5 december.

Stap 4: Deel je vragen, ervaringen en cadeaus via de comment in dit artikel of mail ze door aan detwittersint@gmail.com

Ik kijk al uit naar Twittersint 2014!

1 opmerking:

 1. Mijn kado van @PatriesdeW! Blij mee!

  Caroline,
  5 december 2013
  Sint las het fijne bericht over de hereniging met de kinderen,
  Hopelijk is dit definitief, en laat je door niemand hierin hinderen.

  Sint ziet in jou een tevreden vrouw,
  dat is best bijzonder, dat zie ik niet zo gauw. Beste

  Tuurlijk heb je nog een lijstje met wensen,
  Dat zou anders niet gezond zijn, dit hebben alle mensen.
  De wereld zou mooier zijn door meer empathie en verdraagzaamheid,
  de Sint vindt dit ook, maar helaas kan ik dat niet geven meid.
  De Pieten hebben zich overal rot gezocht naar een leuke vent,
  Niet de juiste gevonden, want we gunnen jou diegene die je lekker verwend.

  De wereld bekijken vanuit die rode bank kan dus niet,
  Nee, een vervoersmiddel zodat je een keer wat meer ziet.

  Een mooie camper heeft de Sint voor jou gevonden,
  Wat? Je hebt geen rijbewijs..dat vraagt dan om gedonder.

  Een privé chauffeur hebben we weten te fixen,
  deze beste man had geen baan en liep slechts te niksen.

  Je kan een wereldreis met de mannen dus nu gaan plannen,
  Op de mooiste en verre plekken waar niemand jullie zouden herkennen.
  Plekken waar iedere dag de zon zal schijnen,
  De nachten door de regen gekoeld, dat is het fijne.

  Knutsel Piet zal mooie konijnenhokken voor je maken om te vervoeren,
  niet van die pruts dingen, nee echte stevige, hele stoeren.
  Maak deze ontdekkingsreis in jouw dromen,
  En je zult zien dat wensen zullen uitkomen.


  Groet,
  Sint en Piet


  BeantwoordenVerwijderen